Fremgangsmåde
- Skær brødet i 2-3 cm tykke skiver uden at skære helt igennem, så skiverne stadig hænger sammen i bunden.
- Bland det bløde smør med finthakket hvidløg, salt og peber.
- Smør hvidløgssmørret mellem brødskiverne og på toppen af brødet.
- Drys mozzarella og parmesan jævnt over og mellem skiverne.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg brødet i airfryer-kurven og steg i 10-12 minutter, eller indtil osten er smeltet og brødet er sprødt og gyldent.
- Tag brødet ud, drys med frisk persille og server straks.
Variationer
- Erstat mozzarella med cheddar for en kraftigere ostesmag.
- Tilføj finthakket soltørret tomat eller oliven i smørblandingen.
- Brug fuldkornsbrød for en mere fiberrig version.
Serveringsforslag
- Server som forret med en frisk grøn salat.
- Perfekt som snack til en hyggelig aften med dip som aioli eller tomatsalsa.
- Kan også serveres som tilbehør til supper og pastaretter.
Information
Denne opskrift bringer den klassiske smag af hvidløgsbrød med ost til airfryeren, hvilket gør det hurtigt og nemt at lave sprødt brød med cremet, smeltet ost uden at tænde ovnen.
Oprindelse
Hvidløgsbrød er en klassisk italiensk-amerikansk antipasto, der ofte serveres som tilbehør til pizza og pasta.