Fremgangsmåde
- Kog glasnudlerne efter pakkens anvisning, afkøl og hak groft.
- Bland hakkede rejer, glasnudler, revet gulerod, agurk, mynte, koriander og forårsløg i en skål.
- Tilsæt sojasauce, sesamolie, ingefær og hvidløg til fyldet. Rør godt sammen.
- Dyp et stykke rispapir i lunkent vand i ca. 10 sekunder, læg det på en fugtig klud.
- Læg en passende mængde fyld på rispapiret nær kanten, fold siderne ind og rul stramt sammen.
- Pensl forårsrullerne med æg for at få en gylden og sprød overflade.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg forårsrullerne i airfryer-kurven i ét lag. Luftfryr i 10-12 minutter, eller til de er sprøde og gyldne, vend dem halvt igennem tiden.
- Server straks med sød chilisauce eller din foretrukne dip.
Variationer
- Vegetariske forårsruller med shiitake-svampe og tofu.
- Krydret version med finthakket chili i fyldet.
- Tilføj ristede peanuts for ekstra crunch i fyldet.
Serveringsforslag
- Server med sød chilisauce, hoisinsauce eller peanutdip.
- Pas godt på at servere forårsrullerne varme og sprøde.
- Kan også serveres med en frisk salat med lime og fiskesauce-dressing.
Information
Vietnamese spring rolls, eller Gỏi cuốn, er en klassisk vietnamesisk ret kendt for sine friske og sprøde smagskombinationer, der balancerer sødt, salt og syrligt. Traditionelt serveres de med rejer og friske krydderurter, og med airfryer får de nu en sprød overflade uden friture.
Oprindelse
Vietnam