Sprøde Vietnamesiske Friske Forårsruller
Tilberedning: 27 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 12 stk Rispapir til forårsruller
- 200 g Rejer, pillede og hakkede
- 100 g Glasnudler
- 1 stk Gulerod, revet
- 1 stk Agurk, skåret i tynde stave
- 50 g Frisk mynte, hakket
- 50 g Frisk koriander, hakket
- 2 stk Forårsløg, finthakkede
- Sojasauce, spsk
- Sesamolie, spsk
- Fintrevet ingefær, tsk
- Hvidløg, knust, tsk
- Æg, til pensling, stk
Fremgangsmåde
- Kog glasnudlerne efter pakkens anvisning, afkøl og hak groft.
- Bland hakkede rejer, glasnudler, revet gulerod, agurk, mynte, koriander og forårsløg i en skål.
- Tilsæt sojasauce, sesamolie, ingefær og hvidløg til fyldet. Rør godt sammen.
- Dyp et stykke rispapir i lunkent vand i ca. 10 sekunder, læg det på en fugtig klud.
- Læg en passende mængde fyld på rispapiret nær kanten, fold siderne ind og rul stramt sammen.
- Pensl forårsrullerne med æg for at få en gylden og sprød overflade.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg forårsrullerne i airfryer-kurven i ét lag. Luftfryr i 10-12 minutter, eller til de er sprøde og gyldne, vend dem halvt igennem tiden.
- Server straks med sød chilisauce eller din foretrukne dip.
Tips
- Undgå at overfylde rispapiret for nemmere rulning.
- Du kan erstatte rejer med hakket kylling eller tofu for en anden variant.
- Pensling med æg kan erstattes af lidt olie for en vegansk version.
- Server med friske salatblade og ekstra friske krydderurter.