Sprøde Vietnamesiske Friske Forårsruller

Tilberedning: 27 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Vietnamesiske Friske Forårsruller

Ingredienser

  • 12 stk Rispapir til forårsruller
  • 200 g Rejer, pillede og hakkede
  • 100 g Glasnudler
  • 1 stk Gulerod, revet
  • 1 stk Agurk, skåret i tynde stave
  • 50 g Frisk mynte, hakket
  • 50 g Frisk koriander, hakket
  • 2 stk Forårsløg, finthakkede
  • Sojasauce, spsk
  • Sesamolie, spsk
  • Fintrevet ingefær, tsk
  • Hvidløg, knust, tsk
  • Æg, til pensling, stk

Fremgangsmåde

  1. Kog glasnudlerne efter pakkens anvisning, afkøl og hak groft.
  2. Bland hakkede rejer, glasnudler, revet gulerod, agurk, mynte, koriander og forårsløg i en skål.
  3. Tilsæt sojasauce, sesamolie, ingefær og hvidløg til fyldet. Rør godt sammen.
  4. Dyp et stykke rispapir i lunkent vand i ca. 10 sekunder, læg det på en fugtig klud.
  5. Læg en passende mængde fyld på rispapiret nær kanten, fold siderne ind og rul stramt sammen.
  6. Pensl forårsrullerne med æg for at få en gylden og sprød overflade.
  7. Forvarm airfryeren til 190°C.
  8. Læg forårsrullerne i airfryer-kurven i ét lag. Luftfryr i 10-12 minutter, eller til de er sprøde og gyldne, vend dem halvt igennem tiden.
  9. Server straks med sød chilisauce eller din foretrukne dip.

Tips

  • Undgå at overfylde rispapiret for nemmere rulning.
  • Du kan erstatte rejer med hakket kylling eller tofu for en anden variant.
  • Pensling med æg kan erstattes af lidt olie for en vegansk version.
  • Server med friske salatblade og ekstra friske krydderurter.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk