Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke både.
- Vend kartoffelbådene i rapsolie, revet parmesan, hvidløgspulver, tørret oregano, salt og peber, så de er godt dækkede.
- Forvarm airfryeren til 200 grader.
- Læg kartoflerne i airfryer-kurven i ét lag uden at overlappe for meget.
- Tilbered kartoflerne i 18-20 minutter, ryst kurven eller vend kartoflerne efter halvdelen af tiden, så de bliver sprøde og gyldne.
- Drys friskhakket persille over inden servering.
Variationer
- Prøv med søde kartofler for en sødere smag og flot farve.
- Tilsæt lidt chiliflager for et spicy twist.
- Erstat parmesan med revet cheddar for en anden ostesmag.
Serveringsforslag
- Perfekt som tilbehør til grillet kød eller fisk.
- Kan også serveres som en lækker snack til en kold øl.
- Server med en frisk salat for et let måltid.
Information
Parmesankartofler er kendt for deres sprøde overflade og rige ostesmag, som kombineret med krydderurter giver en uimodståelig smagsoplevelse. Denne opskrift er tilpasset airfryeren for at gøre tilberedningen nem og sundere.
Oprindelse
Inspireret af klassiske parmesankartofler, en populær europæisk tilberedning.