Sprøde Parmesankartofler

Tilberedning: 30 minutter · 200 °C · Nem

Sprøde Parmesankartofler i Airfryer

Ingredienser

  • 600 g Kartofler
  • 3 spsk Rapsolie
  • 50 g Revet parmesanost
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Tørret oregano
  • Salt, efter smag
  • Friskkværnet peber, efter smag
  • 1 spsk Frisk hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke både.
  2. Vend kartoffelbådene i rapsolie, revet parmesan, hvidløgspulver, tørret oregano, salt og peber, så de er godt dækkede.
  3. Forvarm airfryeren til 200 grader.
  4. Læg kartoflerne i airfryer-kurven i ét lag uden at overlappe for meget.
  5. Tilbered kartoflerne i 18-20 minutter, ryst kurven eller vend kartoflerne efter halvdelen af tiden, så de bliver sprøde og gyldne.
  6. Drys friskhakket persille over inden servering.

Tips

  • Du kan bruge andre krydderurter som timian eller rosmarin for variation.
  • For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt rasp eller pankorasp i blandingen.
  • Server med en hjemmelavet aioli eller creme fraiche dip.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk