Sprøde Parmesankartofler
Tilberedning: 30 minutter · 200 °C · Nem
Ingredienser
- 600 g Kartofler
- 3 spsk Rapsolie
- 50 g Revet parmesanost
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Tørret oregano
- Salt, efter smag
- Friskkværnet peber, efter smag
- 1 spsk Frisk hakket persille
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke både.
- Vend kartoffelbådene i rapsolie, revet parmesan, hvidløgspulver, tørret oregano, salt og peber, så de er godt dækkede.
- Forvarm airfryeren til 200 grader.
- Læg kartoflerne i airfryer-kurven i ét lag uden at overlappe for meget.
- Tilbered kartoflerne i 18-20 minutter, ryst kurven eller vend kartoflerne efter halvdelen af tiden, så de bliver sprøde og gyldne.
- Drys friskhakket persille over inden servering.
Tips
- Du kan bruge andre krydderurter som timian eller rosmarin for variation.
- For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt rasp eller pankorasp i blandingen.
- Server med en hjemmelavet aioli eller creme fraiche dip.