Sprøde panerede kyllingefileter med søde kartofler

Sprøde panerede kyllingefileter med søde kartofler

Lækre og sprøde kyllingefileter med ovnbagte søde kartofler tilberedt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 2 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i tykke stave. Vend dem i olivenolie, spidskommen, kanel, salt og peber.
  2. Læg kartoffelstavene i airfryer-kurven i ét lag og bag ved 190°C i 20-25 minutter, til de er møre og let sprøde. Ryst kurven et par gange undervejs.
  3. Imens forberedes kyllingen. Skær kyllingebrystfileterne i to på langs for at få tyndere fileter.
  4. Bland hvedemel med lidt salt, peber, paprikapulver og halvdelen af Ras el hanout i en skål.
  5. Pisk æggene i en anden skål, og bland panko rasp med resten af Ras el hanout i en tredje skål.
  6. Vend kyllingefileterne først i melblandingen, derefter i æg og til sidst i krydret panko, så de bliver godt dækkede.
  7. Læg de panerede kyllingefileter i airfryer-kurven ved siden af eller efter kartoflerne er færdige, og steg ved 190°C i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Server de sprøde kyllingefileter sammen med de ovnbagte søde kartofler og pynt med frisk koriander.

Variationer

  • Prøv at tilføje et drys chili eller cayennepeber til paneringen for et spicy touch.
  • Server med en frisk yoghurt-dip med hvidløg og citron for ekstra smag.
  • Udskift de søde kartofler med almindelige kartoffelstænger krydret med rosmarin.

Serveringsforslag

  • En frisk salat med agurk, tomat og mynte passer godt til retten.
  • Kombiner med en syrlig tahinidressing for en autentisk mellemøstlig smagsoplevelse.
  • Et glas kold mintete komplementerer retten flot.

Information

Denne opskrift er inspireret af de rige og varme smagsnuancer fra Mellemøsten, hvor krydderier som Ras el hanout og kanel bruges til at løfte simple råvarer. Ved at bruge airfryeren får man en sprød og lækker konsistens uden at gå på kompromis med sundheden. Kombinationen af sprøde kyllingefileter og søde kartofler skaber en balanceret og indbydende ret, som passer perfekt til en nem hverdagsmiddag.

Oprindelse

Panerede kyllingefileter er en klassisk tilberedning, men kombinationen med ovnbagte søde kartofler og mellemøstlige krydderier giver retten en ny dimension. Ras el hanout stammer fra Nordafrika og er en kompleks krydderiblanding, der bringer varme og dybde til retten. Søde kartofler har i mange kulturer været et populært alternativ til almindelige kartofler, både på grund af deres sødme og næringsværdi.

Relaterede opskrifter