Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Steg hakket oksekød på en pande ved middel varme. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og steg med, til kødet er gennemstegt.
- Krydr med spidskommen, paprikapulver, chilipulver, salt og peber. Rør godt rundt og tag af varmen.
- Form mini tortillalefserne til små skåle ved forsigtigt at bøje dem og placer dem i airfryer-kurven (brug evt. en form eller folie for at holde faconen).
- Forbag tortillalefserne i airfryeren i 5 minutter, så de bliver let sprøde og holder formen.
- Fyld de forbagte mini tacos med det krydrede oksekød, drys cheddarost over og sæt dem tilbage i airfryeren i yderligere 5-7 minutter, til osten er smeltet og tacos er sprøde.
- Tag mini tacos ud og pynt med salsa, creme fraiche og frisk koriander. Server med limebåde.
Variationer
- Lav vegetariske mini tacos med krydrede sorte bønner i stedet for kød.
- Prøv med forskellige typer ost som mozzarella eller pepper jack for variation i smag.
- Top med avocado eller guacamole for en cremet kontrast.
Serveringsforslag
- Server som en del af en mexicansk tapas med guacamole, salsa og nachos.
- Perfekt som snacks til fester eller som en let frokost.
- Kan ledsages af en frisk salat med lime og koriander.
Information
Mini tacos er en sjov og praktisk måde at nyde klassiske tacos på, hvor størrelsen gør dem perfekte som snack eller forret. Airfryer-metoden sikrer en sprødhed uden at skulle friturestege.
Oprindelse
Tacosen stammer fra Mexico og er en populær ret verden over, ofte tilpasset lokale smagsvarianter.