Sprøde Mini Tacos
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g Hakket oksekød
- 1 tsp Spidskommen
- 1 tsp Paprikapulver
- 0,5 tsp Chilipulver
- 1 stk Lille løg, finthakket
- 1 stk Hvidløgsfed, finthakket
- Salt og peber efter smag
- 8 stk Mini tortillalefser
- 75 g Revet cheddarost
- 100 g Salsa
- 50 g Frisk koriander, grofthakket
- 100 g Creme fraiche
- 1 stk Lime, i både
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Steg hakket oksekød på en pande ved middel varme. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og steg med, til kødet er gennemstegt.
- Krydr med spidskommen, paprikapulver, chilipulver, salt og peber. Rør godt rundt og tag af varmen.
- Form mini tortillalefserne til små skåle ved forsigtigt at bøje dem og placer dem i airfryer-kurven (brug evt. en form eller folie for at holde faconen).
- Forbag tortillalefserne i airfryeren i 5 minutter, så de bliver let sprøde og holder formen.
- Fyld de forbagte mini tacos med det krydrede oksekød, drys cheddarost over og sæt dem tilbage i airfryeren i yderligere 5-7 minutter, til osten er smeltet og tacos er sprøde.
- Tag mini tacos ud og pynt med salsa, creme fraiche og frisk koriander. Server med limebåde.
Tips
- Du kan erstatte oksekød med kylling eller vegetarisk fars for variation.
- Brug en lille muffinform eller aluminiumsforme til at holde mini tacosene i facon under tilberedningen.
- Tilsæt finthakket jalapeño for ekstra varme.