Sprøde krydderkoteletter i airfryer

Sprøde Krydderkoteletter

Møre og sprøde koteletter med en lækker krydret skorpe, nemt tilberedt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  3. Bland paprika, hvidløgspulver, løgpulver, chili flakes, salt og peber i en skål.
  4. Smør koteletterne med olivenolie og gnid krydderblandingen godt ind på begge sider.
  5. Læg koteletterne i airfryer-kurven i ét lag.
  6. Steg koteletterne i airfryeren i 12-13 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden.
  7. Sørg for, at koteletterne er gennemstegte og har en sprød, gylden overflade inden servering.

Variationer

  • Erstat paprikapulver med karrypulver for et mere eksotisk twist.
  • Prøv at marinere koteletterne i yoghurt og krydderier i 1 time før stegning for ekstra mørhed.
  • Tilføj lidt citronsaft til olien for en friskere smag.

Serveringsforslag

  • Server med en frisk grøn salat og ovnbagte kartofler.
  • Et godt supplement er en cremet coleslaw eller dampede grøntsager.
  • Prøv også med en skål med tzatziki eller hvidløgssauce som dip.

Information

Koteletter har længe været en populær klassiker i det danske køkken, og med airfryeren får man nu den perfekte sprøde overflade uden at skulle bruge meget fedtstof.

Oprindelse

Traditionel dansk ret med moderne twist.

Relaterede opskrifter