Fremgangsmåde
- Kog vand, sukker, salt og olivenolie op i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør hvedemel i, til dejen samler sig og slipper gryden.
- Lad dejen køle lidt af i 5 minutter.
- Rør æggene i dejen et ad gangen, til den er glat og ensartet.
- Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Sprøjt ca. 10 cm lange strimler ud på et stykke bagepapir.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg forsigtigt churros-strimlerne i airfryer-kurven uden at de rører ved hinanden.
- Airfry churros i 10-12 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
- Bland sukker og kanel i en skål.
- Vend de varme churros i kanel-sukkerblandingen, så de bliver godt dækket.
- Server straks med evt. chokoladesauce eller karamelsauce.
Variationer
- Prøv at tilføje vaniljeessens i dejen for en mild vaniljesmag.
- Server med en chokoladesauce lavet af smeltet mørk chokolade og fløde.
- Erstat kanel-sukker med revet kokos og sukker for en tropisk twist.
Serveringsforslag
- Perfekt som dessert eller sød snack til eftermiddagskaffen.
- Server med frisk frugt eller bær for en frisk kontrast.
- Kan også nydes sammen med en kop varm kakao eller kaffe.
Information
Traditionelt blev churros friturestegt, men denne opskrift gør det nemt og sundere at lave dem sprøde og lækre i en airfryer uden alt olien.
Oprindelse
Churros stammer fra Spanien og Portugal og er en populær snack i mange latinamerikanske lande.