Sprøde Churros med Kanel

Sprøde Churros med Kanel

Nyd sprøde og luftige churros med et drys af kanel og sukker, perfekt tilberedt i airfryer.

⏰ 22 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Kog vand, sukker, salt og olivenolie op i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og rør hvedemel i, til dejen samler sig og slipper gryden.
  3. Lad dejen køle lidt af i 5 minutter.
  4. Rør æggene i dejen et ad gangen, til den er glat og ensartet.
  5. Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  6. Sprøjt ca. 10 cm lange strimler ud på et stykke bagepapir.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg forsigtigt churros-strimlerne i airfryer-kurven uden at de rører ved hinanden.
  9. Airfry churros i 10-12 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  10. Bland sukker og kanel i en skål.
  11. Vend de varme churros i kanel-sukkerblandingen, så de bliver godt dækket.
  12. Server straks med evt. chokoladesauce eller karamelsauce.

Variationer

  • Prøv at tilføje vaniljeessens i dejen for en mild vaniljesmag.
  • Server med en chokoladesauce lavet af smeltet mørk chokolade og fløde.
  • Erstat kanel-sukker med revet kokos og sukker for en tropisk twist.

Serveringsforslag

  • Perfekt som dessert eller sød snack til eftermiddagskaffen.
  • Server med frisk frugt eller bær for en frisk kontrast.
  • Kan også nydes sammen med en kop varm kakao eller kaffe.

Information

Traditionelt blev churros friturestegt, men denne opskrift gør det nemt og sundere at lave dem sprøde og lækre i en airfryer uden alt olien.

Oprindelse

Churros stammer fra Spanien og Portugal og er en populær snack i mange latinamerikanske lande.