Sprøde Bønnequesadillas med smeltet ost

Sprøde Bønnequesadillas

Lækre og sprøde quesadillas fyldt med krydrede bønner og smeltet ost – nemme at lave i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og rød peberfrugt fint.
  2. Varm olivenolie på en pande og steg løg og peberfrugt bløde. Tilsæt de hakkede sorte bønner, spidskommen, paprikapulver og chilipulver. Smag til med salt og peber. Lad blandingen køle lidt af.
  3. Læg en tortillapandekage på en ren overflade. Fordel bønneblandingen jævnt på halvdelen af tortillaen og drys revet cheddarost over. Drys evt. med frisk koriander.
  4. Fold tortillaen sammen, så den danner en halvmåne.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg quesadillaen i airfryer-kurven og tilbered i ca. 10-12 minutter, eller indtil tortillaen er sprød og osten er smeltet. Vend forsigtigt efter halvdelen af tiden for jævn sprødhed.
  7. Gentag med de resterende tortillas.
  8. Skær quesadillas i trekanter og server med salsa og creme fraiche.

Variationer

  • Tilføj skiver af avocado efter tilberedning for en cremet kontrast.
  • Erstat bønnerne med krydret kylling eller oksekød for en kødversion.
  • Lav en mexicansk inspireret salat til at servere ved siden af.

Serveringsforslag

  • Server med frisk salsa, guacamole og creme fraiche.
  • Passer godt sammen med en frisk grøn salat eller mexicansk ris.

Information

Bønnequesadillas er en vegetarisk variation af den klassiske quesadilla, som kombinerer proteinrige bønner med krydderier og ost for en fyldig og smagfuld oplevelse. Retten er hurtig at lave og perfekt til både frokost og aftensmad.

Oprindelse

Quesadillas stammer fra Mexico og er en populær mexicansk ret bestående af tortillas fyldt med ost og andre ingredienser.