Fremgangsmåde
- Skræl og skær æblerne i små tern. Smelt smør på en pande og steg æblestykkerne sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i ca. 5 minutter, til æblerne er møre. Lad fyldet køle lidt af.
- Del butterdejen i firkanter på ca. 10x10 cm. Læg en skefuld æblefyld på midten af hver firkant.
- Pensl kanterne af butterdejen med sammenpisket æg og fold dejen sammen til en trekant. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke kan løbe ud.
- Pensl turnovers med æg på toppen og lav evt. små lufthuller med en kniv.
- Forvarm airfryeren til 190°C. Læg turnovers i kurven i et enkelt lag og steg i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem køle lidt af, drys evt. med flormelis inden servering.
Variationer
- Prøv at tilsætte rosiner eller hakkede nødder til æblefyldet.
- Erstat kanel med kardemomme for en lidt anderledes krydring.
- Lav en glasur af flormelis og lidt citronsaft til at pensle på toppen efter bagning.
Serveringsforslag
- Server turnovers lune som en dessert eller eftermiddagssnack.
- Pift dem op med en kugle vaniljeis og et drys kanel.
- Perfekt til kaffe- eller tebordet.
Information
Denne opskrift gør det nemt at lave sprøde og lækre apple turnovers hurtigt i airfryeren, som bevarer fyldets saftighed samtidig med en gylden overflade.
Oprindelse
Apple turnovers er en klassisk bagværk med rødder i amerikansk og europæisk køkken, kendt for sin sprøde butterdej og søde æblefyld.