Sprøde Æbleturnovers
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 4 stk færdigkøbt butterdej (plader)
- 3 stk æbler (fx granny smith)
- 40 g sukker
- 1 tsk kanel
- 1 stk æg (til pensling)
- 1 tsk vaniljesukker
- 10 g smør
- evt. lidt flormelis til pynt
Fremgangsmåde
- Skræl og skær æblerne i små tern. Smelt smør på en pande og steg æblestykkerne sammen med sukker, kanel og vaniljesukker i ca. 5 minutter, til æblerne er møre. Lad fyldet køle lidt af.
- Del butterdejen i firkanter på ca. 10x10 cm. Læg en skefuld æblefyld på midten af hver firkant.
- Pensl kanterne af butterdejen med sammenpisket æg og fold dejen sammen til en trekant. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke kan løbe ud.
- Pensl turnovers med æg på toppen og lav evt. små lufthuller med en kniv.
- Forvarm airfryeren til 190°C. Læg turnovers i kurven i et enkelt lag og steg i 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem køle lidt af, drys evt. med flormelis inden servering.
Tips
- Brug syrlige æbler som granny smith for en frisk smag.
- Du kan tilsætte lidt revet citronskal til fyldet for ekstra friskhed.
- Hvis butterdejen er meget kold, kan du lade den temperere 10 minutter inden brug for nemmere håndtering.
- Server med vaniljeis eller flødeskum for en ekstra lækker dessert.