Sprød Klassisk Rösti

Sprød Klassisk Rösti

En sprød og gylden schweizisk kartoffelrösti, nem at lave i airfryeren.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern.
  2. Pres så meget væske som muligt ud af de revne kartofler med et rent viskestykke.
  3. Kom kartoflerne i en skål og krydr med salt og peber. Bland smør eller olie i.
  4. Form kartoffelrösti i små flade kager, ca. 1 cm tykke.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Læg rösti-kagerne i airfryer-kurven i ét lag uden at de overlapper.
  7. Tilbered i 20-25 minutter, vend kagerne efter 10-12 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
  8. Tag rösti ud og server straks.

Variationer

  • Prøv at tilsætte revet gulerod eller persille for farve og smag.
  • Erstat smør med olivenolie for en lidt anderledes smagsprofil.

Serveringsforslag

  • Server rösti som tilbehør til kødretter som bøf eller stegt kylling.
  • Prøv også rösti med en klat creme fraiche og røget laks.
  • Perfekt som en del af en brunch med spejlæg og bacon.

Information

Rösti er en traditionel schweizisk kartoffelret, der symboliserer enkelhed og rustik madlavning. Den sprøde overflade og bløde indre har gjort den populær som tilbehør over hele verden.

Oprindelse

Rösti stammer fra Schweiz og blev oprindeligt lavet som en morgenmad for bønder i de tyske alpeområder.