Sprød Klassisk Croque Monsieur

Sprød Klassisk Croque Monsieur

En lækker og sprød croque monsieur med smeltet ost og skinke, tilberedt nemt i airfryer.

⏰ 25 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 2 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt melet under omrøring og lad det koge i et minut for at lave en roux.
  3. Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring, og kog op til en cremet sauce.
  4. Rør dijonsennep i, og smag til med salt og peber. Tag saucen af varmen.
  5. Smør et tyndt lag af béchamelsaucen på to skiver toastbrød.
  6. Læg skinke og emmentalerost på brødet, og luk med de to resterende skiver toast, som også er smurt med béchamelsauce udadtil.
  7. Smør lidt smør på ydersiden af brødet for at få en sprød overflade.
  8. Læg croque monsieur i airfryeren med béchamelsiden opad.
  9. Drys revet gruyèreost på toppen.
  10. Tilbered ved 190°C i ca. 12-15 minutter, til brødet er gyldent og osten smeltet og boblende.
  11. Lad croque monsieur køle lidt af inden servering.

Variationer

  • Udskift skinken med kalkun eller kylling for en anden smag.
  • Prøv med andre oste som cheddar eller mozzarella.
  • Tilsæt lidt friskkværnet muskatnød i béchamelsaucen for ekstra aroma.

Serveringsforslag

  • Server med en frisk grøn salat og lidt sennepsdressing.
  • Et glas kold hvidvin eller en frisk lemonade passer godt til.
  • Prøv også med en lille portion syltede agurker ved siden af.

Information

Denne sprøde version af croque monsieur tilberedt i airfryer bringer den traditionelle franske sandwich til moderne køkkenet med en hurtig og nem metode, der sikrer sprødhed og smeltet ost hver gang.

Oprindelse

Croque monsieur er en klassisk fransk sandwich, der blev populær i Paris caféer i starten af 1900-tallet.