Sprød Klassisk Croque Monsieur

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprød Klassisk Croque Monsieur

Ingredienser

  • 4 skiver Toastbrød
  • 4 skiver Skinke
  • 4 skiver Emmentalerost
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk Hvedemel
  • 2 dl Mælk
  • 1 tsk Dijonsennep
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 50 g Revet Gruyèreost

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt melet under omrøring og lad det koge i et minut for at lave en roux.
  3. Hæld mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring, og kog op til en cremet sauce.
  4. Rør dijonsennep i, og smag til med salt og peber. Tag saucen af varmen.
  5. Smør et tyndt lag af béchamelsaucen på to skiver toastbrød.
  6. Læg skinke og emmentalerost på brødet, og luk med de to resterende skiver toast, som også er smurt med béchamelsauce udadtil.
  7. Smør lidt smør på ydersiden af brødet for at få en sprød overflade.
  8. Læg croque monsieur i airfryeren med béchamelsiden opad.
  9. Drys revet gruyèreost på toppen.
  10. Tilbered ved 190°C i ca. 12-15 minutter, til brødet er gyldent og osten smeltet og boblende.
  11. Lad croque monsieur køle lidt af inden servering.

Tips

  • Brug gerne frisk revet ost for bedre smag og smeltning.
  • Du kan tilsætte et spejlæg ovenpå for en Croque Madame.
  • Hvis du ønsker ekstra sprødhed, kan du pensle brødet med lidt ekstra smør under tilberedning.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk