Fremgangsmåde
- Bank kyllingebrystfileterne flade til ca. 1 cm tykkelse for jævn stegning.
- Krydr melet med salt, peber, oregano og hvidløgspulver.
- Vend kyllingefileterne først i krydret mel, derefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp for en sprød panering.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Spray eller pensl kyllingefileterne let med olivenolie for ekstra sprødhed.
- Læg kyllingefileterne i airfryer-kurven i ét lag og steg i 10 minutter.
- Vend kyllingen forsigtigt og fordel tomatsauce på hver filet. Læg mozzarella og revet parmesan ovenpå.
- Steg videre i airfryeren i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
- Tag kyllingen ud og lad den hvile et par minutter inden servering.
Variationer
- Prøv med paneret aubergine i stedet for kylling for en vegetarisk version.
- Erstat mozzarella med cheddar for en anden ostesmag.
- Tilføj skiver af parmaskinke under osten for ekstra fyld.
Serveringsforslag
- Server med en frisk grøn salat og citronbåde.
- Perfekt sammen med spaghetti aglio e olio eller dampede grøntsager.
- Et drys friskrevet parmesan og friskkværnet peber på toppen giver et ekstra pift.
Information
Oprindeligt var retten baseret på aubergine, men blev med tiden tilpasset med kylling i USA, hvor den blev en populær comfort food. Denne airfryer-version giver en hurtig og sundere tilgang med sprød panering uden friture.
Oprindelse
Chicken Parmigiana stammer fra det italiensk-amerikanske køkken og er en variation af klassisk italiensk melanzane alla parmigiana.