Sprød Chicken Parmigiana med smeltet ost

Sprød Chicken Parmigiana

En klassisk italiensk favorit med sprød panering, smeltet ost og rig tomatsauce, perfekt tilberedt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 2 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Bank kyllingebrystfileterne flade til ca. 1 cm tykkelse for jævn stegning.
  2. Krydr melet med salt, peber, oregano og hvidløgspulver.
  3. Vend kyllingefileterne først i krydret mel, derefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp for en sprød panering.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Spray eller pensl kyllingefileterne let med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Læg kyllingefileterne i airfryer-kurven i ét lag og steg i 10 minutter.
  7. Vend kyllingen forsigtigt og fordel tomatsauce på hver filet. Læg mozzarella og revet parmesan ovenpå.
  8. Steg videre i airfryeren i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
  9. Tag kyllingen ud og lad den hvile et par minutter inden servering.

Variationer

  • Prøv med paneret aubergine i stedet for kylling for en vegetarisk version.
  • Erstat mozzarella med cheddar for en anden ostesmag.
  • Tilføj skiver af parmaskinke under osten for ekstra fyld.

Serveringsforslag

  • Server med en frisk grøn salat og citronbåde.
  • Perfekt sammen med spaghetti aglio e olio eller dampede grøntsager.
  • Et drys friskrevet parmesan og friskkværnet peber på toppen giver et ekstra pift.

Information

Oprindeligt var retten baseret på aubergine, men blev med tiden tilpasset med kylling i USA, hvor den blev en populær comfort food. Denne airfryer-version giver en hurtig og sundere tilgang med sprød panering uden friture.

Oprindelse

Chicken Parmigiana stammer fra det italiensk-amerikanske køkken og er en variation af klassisk italiensk melanzane alla parmigiana.