Sprød Chicken Parmigiana

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprød Chicken Parmigiana med smeltet ost

Ingredienser

  • 2 stk Kyllingebrystfileter
  • 1 dl Hvedemel
  • 2 stk Æg
  • 2 dl Rasp
  • 1 tsk Tørret oregano
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 150 g Mozzarellaost i skiver
  • 1 dl Parmesanost revet
  • 2 dl Tomatsauce
  • Salt og peber, efter smag
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Bank kyllingebrystfileterne flade til ca. 1 cm tykkelse for jævn stegning.
  2. Krydr melet med salt, peber, oregano og hvidløgspulver.
  3. Vend kyllingefileterne først i krydret mel, derefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp for en sprød panering.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Spray eller pensl kyllingefileterne let med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Læg kyllingefileterne i airfryer-kurven i ét lag og steg i 10 minutter.
  7. Vend kyllingen forsigtigt og fordel tomatsauce på hver filet. Læg mozzarella og revet parmesan ovenpå.
  8. Steg videre i airfryeren i 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
  9. Tag kyllingen ud og lad den hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • Brug frisk mozzarella for ekstra cremethed.
  • Du kan tilføje frisk basilikum på toppen ved servering for ekstra smag.
  • Hvis du ønsker en stærkere smag, tilsæt lidt chili i tomatsaucen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk