Saftige fiskefrikadeller med cremet citronsmør

Saftige Klassiske Fiskefrikadeller med Cremet Citronsmør

Delikate og saftige fiskefrikadeller med en frisk citronsmør, sprødt tilberedt i airfryer.

⏰ 25 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Rør fiskefarsen sammen med finthakket løg, æg, hvedemel, mælk, salt, peber og dild i en skål, indtil massen er ensartet og let klistret.
  2. Form farsen til 8 jævne frikadeller med fugtige hænder.
  3. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  4. Pensl eller smør frikadellerne let med smør, så de får en flot stegeoverflade.
  5. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg i 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden for en gylden og sprød skorpe.
  6. Imens smeltes 75 g smør i en lille gryde ved lav varme, tilsæt revet citronskal og citronsaft, og lad smørret simre et par minutter, så smagen trækkes ud.
  7. Server de varme fiskefrikadeller med det cremede citronsmør hældt over, og pynt med frisk dild.

Variationer

  • Byt dild ud med frisk persille eller purløg for variation i smagen.
  • Prøv at tilsætte lidt finthakket røget laks i farsen for en røget twist.
  • Lav en pikant version ved at tilføje lidt finthakket chili eller cayennepeber i farsen.

Serveringsforslag

  • Server med hjemmegjort remoulade og citronbåde.
  • En sprød grøn salat eller dampede grøntsager passer godt til.
  • Nye kartofler eller rugbrød som tilbehør giver en autentisk dansk oplevelse.

Information

Fiskefrikadeller har i generationer været en fast bestanddel i danske hjem. Denne opskrift bringer traditionen videre med et moderne twist ved at tilberede dem i airfryer, hvilket giver en sprød overflade uden behov for meget fedt. Citronsmørret tilfører en frisk og cremet dimension, som løfter retten til nye højder.

Oprindelse

Dansk klassisk ret, hvor fiskefrikadeller er en elsket del af den danske madkultur, ofte serveret til frokost og aftensmad.