Fremgangsmåde
- Bland hakket svinekød og kalvekød i en skål.
- Tilsæt revet løg, salt, peber, maltmel (eller rasp) og æg. Rør farsen godt sammen.
- Form farsen til 4-6 flade karbonader.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg karbonaderne i airfryer-kurven uden at overlappe dem.
- Tilbered karbonaderne i 20-25 minutter ved 190 grader, vend dem halvvejs for en jævn stegeskorpe.
- Tag karbonaderne ud og lad dem hvile 2-3 minutter før servering.
Variationer
- Tilsæt finthakket persille eller timian i farsen for ekstra smag.
- Prøv at blande lidt revet æble i farsen for en saftig og let sødlig smag.
- Udskift en del af kødet med hakket kylling for en lettere udgave.
Serveringsforslag
- Server med hjemmelavet brun sovs og kartoffelmos.
- Et klassisk tilbehør er syltede rødbeder og friske grønne bønner.
- En frisk salat eller råkost er også lækkert som tilbehør.
Information
Karbonader har været en fast del af dansk madkultur i mange generationer og er elsket for sin saftighed og nemme tilberedning. Airfryeren gør det muligt at tilberede dem med mindre fedtstof og alligevel få en sprød overflade.
Oprindelse
Karbonaden er en klassisk dansk ret med rødder i traditionelle danske frikadeller og bøffer.