Saftige bananmuffins klar til servering

Saftige Bananmuffins

Lækre og saftige bananmuffins med et hint af vanilje, bagt nemt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 6 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Mos de modne bananer i en stor skål med en gaffel.
  2. Tilsæt sukker, æg, smeltet smør og vaniljeekstrakt og rør det godt sammen.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt i en separat skål.
  4. Sigt melblandingen i de våde ingredienser og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej.
  5. Fordel dejen i muffinforme, ca. 3/4 fyldte, tilpasset airfryeren.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Bag muffinsene i airfryeren i ca. 20-25 minutter, eller indtil en kniv kommer ud ren.
  8. Lad muffinsene køle af i formen et par minutter før de tages ud og afkøles helt på en bagerist.

Variationer

  • Tilsæt lidt revet citronskal for en frisk smag.
  • Erstat kanel med kardemomme for en anderledes krydring.
  • Lav glutenfri version ved at bruge glutenfri mel.

Serveringsforslag

  • Server muffinsene lune med lidt smør eller honning.
  • Perfekt som snack til eftermiddagskaffen eller som en sød morgenmad.

Information

Banana bread muffins er en praktisk og lækker måde at nyde den klassiske banankage på i små portioner, perfekte til både børn og voksne. Baget i airfryer bliver de hurtigt færdige med en dejlig fugtig krumme.

Oprindelse

Banankage har sin oprindelse i USA og er en populær måde at bruge overmodne bananer på.