Fremgangsmåde
- Mos de modne bananer i en stor skål med en gaffel.
- Tilsæt sukker, æg, smeltet smør og vaniljeekstrakt og rør det godt sammen.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt i en separat skål.
- Sigt melblandingen i de våde ingredienser og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i muffinforme, ca. 3/4 fyldte, tilpasset airfryeren.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Bag muffinsene i airfryeren i ca. 20-25 minutter, eller indtil en kniv kommer ud ren.
- Lad muffinsene køle af i formen et par minutter før de tages ud og afkøles helt på en bagerist.
Variationer
- Tilsæt lidt revet citronskal for en frisk smag.
- Erstat kanel med kardemomme for en anderledes krydring.
- Lav glutenfri version ved at bruge glutenfri mel.
Serveringsforslag
- Server muffinsene lune med lidt smør eller honning.
- Perfekt som snack til eftermiddagskaffen eller som en sød morgenmad.
Information
Banana bread muffins er en praktisk og lækker måde at nyde den klassiske banankage på i små portioner, perfekte til både børn og voksne. Baget i airfryer bliver de hurtigt færdige med en dejlig fugtig krumme.
Oprindelse
Banankage har sin oprindelse i USA og er en populær måde at bruge overmodne bananer på.