Saftige Bananmuffins
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 3 stk modne bananer
- 75 g sukker
- 1 stk æg
- 60 ml smør, smeltet
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 190 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk kanel
- en knivspids salt
Fremgangsmåde
- Mos de modne bananer i en stor skål med en gaffel.
- Tilsæt sukker, æg, smeltet smør og vaniljeekstrakt og rør det godt sammen.
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt i en separat skål.
- Sigt melblandingen i de våde ingredienser og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i muffinforme, ca. 3/4 fyldte, tilpasset airfryeren.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Bag muffinsene i airfryeren i ca. 20-25 minutter, eller indtil en kniv kommer ud ren.
- Lad muffinsene køle af i formen et par minutter før de tages ud og afkøles helt på en bagerist.
Tips
- Brug overmodne bananer for ekstra sødme og saftighed.
- Prøv at tilsætte hakkede nødder eller chokoladestykker i dejen for variation.
- Pas på ikke at overfylde muffinformene, da dejen hæver under bagning.