Fremgangsmåde
- Skræl butternut squashen og skær den i tynde skiver på ca. 0,5 cm tykkelse.
- Pres hvidløgsfeddene og bland dem sammen med fløde, olivenolie, salt, peber og frisk timian.
- Læg squashskiverne lagvis i en passende form, og hæld flødeblandingen over. Drys revet ost på toppen.
- Forvarm airfryeren til 180 grader.
- Sæt formen i airfryeren og tilbered gratæng i 25 minutter, eller indtil squashen er mør og osten er gylden og sprød.
- Lad gratænggen hvile i 5 minutter inden servering.
Variationer
- Tilsæt spinat eller frisk rosmarin for en smagsvariation.
- Erstat fløden med kokosmælk for en vegansk version, og brug vegansk ost.
- Tilføj lidt chili for et let spicy touch.
Serveringsforslag
- Server gratænggen som hovedret med en frisk grøn salat.
- Passer også godt som tilbehør til grillet kød eller fisk.
- Et drys frisk persille eller basilikum løfter retten.
Information
Denne gratæng kombinerer den søde og nøddeagtige smag fra butternut squash med en cremet ostesauce og en sprød overflade, tilberedt nemt og hurtigt i airfryeren for en varm og hyggelig ret.
Oprindelse
Butternut squash stammer oprindeligt fra Amerika, men har vundet stor popularitet i det nordiske køkken på grund af sin sødme og alsidighed.