Lun og Cremet Butternut Squash Gratæng
Tilberedning: 40 minutter · 180 °C · Nem
Ingredienser
- 600 g Butternut squash
- 200 ml Fløde (min. 18% fedt)
- 150 g Revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
- 1 tsk Frisk timian
- 2 stk Hvidløgsfed
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 1 spsk Olivenolie
Fremgangsmåde
- Skræl butternut squashen og skær den i tynde skiver på ca. 0,5 cm tykkelse.
- Pres hvidløgsfeddene og bland dem sammen med fløde, olivenolie, salt, peber og frisk timian.
- Læg squashskiverne lagvis i en passende form, og hæld flødeblandingen over. Drys revet ost på toppen.
- Forvarm airfryeren til 180 grader.
- Sæt formen i airfryeren og tilbered gratæng i 25 minutter, eller indtil squashen er mør og osten er gylden og sprød.
- Lad gratænggen hvile i 5 minutter inden servering.
Tips
- Brug en ovnfast form der passer i din airfryer, eller brug en lille, rund form for bedste resultat.
- Du kan tilsætte lidt revet muskatnød i flødeblandingen for ekstra smag.
- Prøv at toppe gratænggen med lidt knuste valnødder for ekstra tekstur.