Lun og Cremet Butternut Squash Gratæng

Tilberedning: 40 minutter · 180 °C · Nem

Lun og Cremet Butternut Squash Gratæng

Ingredienser

  • 600 g Butternut squash
  • 200 ml Fløde (min. 18% fedt)
  • 150 g Revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
  • 1 tsk Frisk timian
  • 2 stk Hvidløgsfed
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skræl butternut squashen og skær den i tynde skiver på ca. 0,5 cm tykkelse.
  2. Pres hvidløgsfeddene og bland dem sammen med fløde, olivenolie, salt, peber og frisk timian.
  3. Læg squashskiverne lagvis i en passende form, og hæld flødeblandingen over. Drys revet ost på toppen.
  4. Forvarm airfryeren til 180 grader.
  5. Sæt formen i airfryeren og tilbered gratæng i 25 minutter, eller indtil squashen er mør og osten er gylden og sprød.
  6. Lad gratænggen hvile i 5 minutter inden servering.

Tips

  • Brug en ovnfast form der passer i din airfryer, eller brug en lille, rund form for bedste resultat.
  • Du kan tilsætte lidt revet muskatnød i flødeblandingen for ekstra smag.
  • Prøv at toppe gratænggen med lidt knuste valnødder for ekstra tekstur.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk