Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, tørgær, sukker og salt i en skål.
- Tilsæt lunken mælk og smeltet smør, og rør dejen sammen. Ælt dejen godt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 6 lige store portioner og rul hver portion ud til en trekant.
- Læg en mini pølse på den brede del af trekanten, og rul dejen stramt omkring pølsen, så du får et horn.
- Pensl pølsehornene med sammenpisket æg for en flot gylden og sprød overflade.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Bag pølsehornene i airfryeren i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad pølsehornene køle let af på en bagerist inden servering.
Variationer
- Udskift mini pølserne med vegetariske pølser for en vegetarisk version.
- Tilsæt lidt finthakket chili i dejen for et krydret twist.
- Top pølsehornene med sesamfrø eller birkes før bagning.
Serveringsforslag
- Server pølsehornene lune som en snack eller til frokost.
- Perfekt til børnefødselsdage eller som madpakke.
- Kan også nydes med en frisk salat som let måltid.
Information
Pølsehorn er en klassisk dansk snack, der kombinerer den milde smag af wienerpølse med en blød og luftig dej. Med airfryeren får man en dejlig sprød overflade uden at skulle bruge meget olie, hvilket gør dem både nemme og sunde at lave.
Oprindelse
Pølsehorn stammer fra dansk smørrebrødstradition som en populær snack til både børn og voksne.