Luftige Pølsehorn med Sprød Overflade

Tilberedning: 55 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Pølsehorn med Sprød Overflade

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 1 tsk Tørgær
  • 1 spsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 150 ml Lunken mælk
  • 25 g Smør, smeltet
  • 6 stk Mini pølser
  • 1 stk Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, tørgær, sukker og salt i en skål.
  2. Tilsæt lunken mælk og smeltet smør, og rør dejen sammen. Ælt dejen godt i ca. 5 minutter, til den er glat og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
  4. Del dejen i 6 lige store portioner og rul hver portion ud til en trekant.
  5. Læg en mini pølse på den brede del af trekanten, og rul dejen stramt omkring pølsen, så du får et horn.
  6. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg for en flot gylden og sprød overflade.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Bag pølsehornene i airfryeren i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  9. Lad pølsehornene køle let af på en bagerist inden servering.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet ost i dejen for ekstra smag.
  • Prøv også at bruge groft mel eller fuldkornsmel for en mere fiberrig version.
  • Server med ketchup eller sennep som dip.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk