Fremgangsmåde
- Bland rugmel, hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
- Tilsæt sirup, olivenolie og det lunkne vand og rør dejen godt sammen.
- Ælt dejen på en meldrysset bordplade i ca. 5 minutter, til den bliver smidig.
- Fold solsikke- og græskarkerner ind i dejen.
- Del dejen i 8 lige store portioner og form dem til små rugbrød.
- Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg 2-3 brød i airfryer-kurven (afhængig af størrelse) og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Lad brødene køle af på en bagerist inden servering.
Variationer
- Prøv at tilsætte lidt knuste kommenfrø for en krydret smag.
- Erstat kernerne med hakkede nødder eller tørret frugt for en sødere version.
Serveringsforslag
- Server mini rugbrød med smør og ost til frokost.
- Perfekte som små sandwichboller med pålæg eller som tilbehør til supper og salater.
Information
Disse mini rugbrød kombinerer den traditionelle danske smag med en moderne og hurtig tilberedningsmetode i airfryeren, som giver en sprød skorpe og en luftig krumme.
Oprindelse
Rugbrød er en klassisk dansk spise med rødder i landets lange brødtradition.