Luftige Mini Rugbrød i Airfryer

Luftige Mini Rugbrød

Små, luftige rugbrød med sprød skorpe, perfekte som snack eller til frokost.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 8 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Bland rugmel, hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
  2. Tilsæt sirup, olivenolie og det lunkne vand og rør dejen godt sammen.
  3. Ælt dejen på en meldrysset bordplade i ca. 5 minutter, til den bliver smidig.
  4. Fold solsikke- og græskarkerner ind i dejen.
  5. Del dejen i 8 lige store portioner og form dem til små rugbrød.
  6. Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg 2-3 brød i airfryer-kurven (afhængig af størrelse) og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  9. Lad brødene køle af på en bagerist inden servering.

Variationer

  • Prøv at tilsætte lidt knuste kommenfrø for en krydret smag.
  • Erstat kernerne med hakkede nødder eller tørret frugt for en sødere version.

Serveringsforslag

  • Server mini rugbrød med smør og ost til frokost.
  • Perfekte som små sandwichboller med pålæg eller som tilbehør til supper og salater.

Information

Disse mini rugbrød kombinerer den traditionelle danske smag med en moderne og hurtig tilberedningsmetode i airfryeren, som giver en sprød skorpe og en luftig krumme.

Oprindelse

Rugbrød er en klassisk dansk spise med rødder i landets lange brødtradition.