Luftige Mini Rugbrød
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g Rugmel
- 150 g Hvedemel
- 2 tsk Tørgær
- 1 tsk Salt
- 1 spsk Sirup
- 300 ml Lunkent vand
- 1 spsk Olivenolie
- 50 g Solsikkekerner
- 50 g Græskarkerner
Fremgangsmåde
- Bland rugmel, hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
- Tilsæt sirup, olivenolie og det lunkne vand og rør dejen godt sammen.
- Ælt dejen på en meldrysset bordplade i ca. 5 minutter, til den bliver smidig.
- Fold solsikke- og græskarkerner ind i dejen.
- Del dejen i 8 lige store portioner og form dem til små rugbrød.
- Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg 2-3 brød i airfryer-kurven (afhængig af størrelse) og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Lad brødene køle af på en bagerist inden servering.
Tips
- Tilsæt gerne lidt rugkerner eller havregryn i dejen for ekstra tekstur.
- Du kan pensle brødene med lidt vand eller olie inden bagning for en ekstra sprød skorpe.
- Opbevar brødene i en lufttæt beholder for at bevare friskheden.