Luftige Mini Rugbrød

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Mini Rugbrød i Airfryer

Ingredienser

  • 250 g Rugmel
  • 150 g Hvedemel
  • 2 tsk Tørgær
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Sirup
  • 300 ml Lunkent vand
  • 1 spsk Olivenolie
  • 50 g Solsikkekerner
  • 50 g Græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Bland rugmel, hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
  2. Tilsæt sirup, olivenolie og det lunkne vand og rør dejen godt sammen.
  3. Ælt dejen på en meldrysset bordplade i ca. 5 minutter, til den bliver smidig.
  4. Fold solsikke- og græskarkerner ind i dejen.
  5. Del dejen i 8 lige store portioner og form dem til små rugbrød.
  6. Læg brødene på et stykke bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg 2-3 brød i airfryer-kurven (afhængig af størrelse) og bag dem i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  9. Lad brødene køle af på en bagerist inden servering.

Tips

  • Tilsæt gerne lidt rugkerner eller havregryn i dejen for ekstra tekstur.
  • Du kan pensle brødene med lidt vand eller olie inden bagning for en ekstra sprød skorpe.
  • Opbevar brødene i en lufttæt beholder for at bevare friskheden.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk