Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Kog vand, smør, sukker og salt op i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt hvedemel under kraftig omrøring, til dejen samler sig og slipper gryden.
- Lad dejen køle af i et par minutter, og rør derefter æggene i ét ad gangen, til dejen er blank og glat.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt ca. 7 cm lange strimler på bagepapir, der passer til airfryerens kurv.
- Bag eclairs i airfryeren i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og hævede. Undgå at åbne kurven under bagningen.
- Lad eclairs køle helt af på en bagerist.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog mælk og vanilje op i en gryde.
- Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål.
- Hæld den varme mælk i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til cremen tykner.
- Tag cremen af varmen, og rør smør i. Lad cremen køle af, inden fyldet sprøjtes i eclairs med en tynd sprøjtepose eller lille ske.
- Server straks eller opbevar køligt til senere.
Variationer
- Fyld eclairs med chokoladecreme eller flødeskum i stedet for vaniljecreme.
- Dæk toppen med smeltet chokolade eller drys flormelis som pynt.
Serveringsforslag
- Server luftige mini eclairs med en kop kaffe eller te.
- Pynt med frisk frugt eller bær for ekstra friskhed.
Information
Denne opskrift tilpasset til airfryer giver en hurtig og nem måde at nyde den luftige og cremede eclair uden ovn.
Oprindelse
Eclairs stammer fra det franske køkken og er klassiske konditorvarer.