Luftige Mini Eclairs

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel

Luftige Mini Eclairs med Vaniljefyld

Ingredienser

  • 100 g Vand
  • 50 g Smør
  • 1 tsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 75 g Hvedemel
  • 2 stk Æg
  • 200 ml Mælk
  • 1 stk Vaniljestang
  • 3 stk Æggeblommer
  • 40 g Sukker
  • 20 g Maizena
  • 20 g Smør

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Kog vand, smør, sukker og salt op i en gryde.
  3. Tag gryden af varmen, og tilsæt hvedemel under kraftig omrøring, til dejen samler sig og slipper gryden.
  4. Lad dejen køle af i et par minutter, og rør derefter æggene i ét ad gangen, til dejen er blank og glat.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt ca. 7 cm lange strimler på bagepapir, der passer til airfryerens kurv.
  6. Bag eclairs i airfryeren i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og hævede. Undgå at åbne kurven under bagningen.
  7. Lad eclairs køle helt af på en bagerist.
  8. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog mælk og vanilje op i en gryde.
  9. Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål.
  10. Hæld den varme mælk i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til cremen tykner.
  11. Tag cremen af varmen, og rør smør i. Lad cremen køle af, inden fyldet sprøjtes i eclairs med en tynd sprøjtepose eller lille ske.
  12. Server straks eller opbevar køligt til senere.

Tips

  • Sørg for at dejen ikke bliver for tynd, så eclairs ikke mister facon under bagning.
  • Lad eclairs afkøle helt, før du fylder dem, for at undgå at fyldet smelter.
  • Brug gerne en lille rund tylle til at sprøjte fyldet i eclairs for pænere resultat.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk