Luftige Mini Eclairs
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel
Ingredienser
- 100 g Vand
- 50 g Smør
- 1 tsk Sukker
- 0,5 tsk Salt
- 75 g Hvedemel
- 2 stk Æg
- 200 ml Mælk
- 1 stk Vaniljestang
- 3 stk Æggeblommer
- 40 g Sukker
- 20 g Maizena
- 20 g Smør
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Kog vand, smør, sukker og salt op i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt hvedemel under kraftig omrøring, til dejen samler sig og slipper gryden.
- Lad dejen køle af i et par minutter, og rør derefter æggene i ét ad gangen, til dejen er blank og glat.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt ca. 7 cm lange strimler på bagepapir, der passer til airfryerens kurv.
- Bag eclairs i airfryeren i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og hævede. Undgå at åbne kurven under bagningen.
- Lad eclairs køle helt af på en bagerist.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog mælk og vanilje op i en gryde.
- Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål.
- Hæld den varme mælk i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til cremen tykner.
- Tag cremen af varmen, og rør smør i. Lad cremen køle af, inden fyldet sprøjtes i eclairs med en tynd sprøjtepose eller lille ske.
- Server straks eller opbevar køligt til senere.
Tips
- Sørg for at dejen ikke bliver for tynd, så eclairs ikke mister facon under bagning.
- Lad eclairs afkøle helt, før du fylder dem, for at undgå at fyldet smelter.
- Brug gerne en lille rund tylle til at sprøjte fyldet i eclairs for pænere resultat.