Fremgangsmåde
- Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
- Tilsæt sukker, salt, smør og havregryn, og rør det godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt til den er smidig og slipper skålen.
- Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
- Form dejen til 8 boller og placer dem i airfryer-kurven med lidt afstand.
- Drys bollerne med ekstra havregryn.
- Bag bollerne i airfryeren ved 190°C i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad bollerne køle af på en bagerist inden servering.
Variationer
- Tilsæt 50 g rosiner eller hakkede nødder for en sødere variant.
- Udskift halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel for en mere rustik bolle.
- Erstat smør med olie for en lidt lettere version.
Serveringsforslag
- Server bollerne lune med smør og marmelade.
- De er også gode til pålæg som ost eller skinke.
- Perfekte til en hyggelig brunch sammen med kaffe eller te.
Information
Denne opskrift er tilpasset til airfryeren for at gøre bagningen hurtigere og mere energieffektiv, samtidig med at bollerne får en skøn gylden skorpe.
Oprindelse
Havregrynsboller er en klassisk nordisk morgenmadsfavorit, kendt for deres sunde ingredienser og bløde konsistens.