Luftige Havregrynsboller

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Havregrynsboller i Airfryer

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 100 g Havregryn
  • 25 g Gær
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Lunken mælk
  • 30 g Smør
  • Ekstra havregryn til drys

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
  2. Tilsæt sukker, salt, smør og havregryn, og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt til den er smidig og slipper skålen.
  4. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  5. Form dejen til 8 boller og placer dem i airfryer-kurven med lidt afstand.
  6. Drys bollerne med ekstra havregryn.
  7. Bag bollerne i airfryeren ved 190°C i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  8. Lad bollerne køle af på en bagerist inden servering.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt kanel eller kardemomme for ekstra smag.
  • Hvis dejen er for klistret, tilsæt lidt mere mel under æltningen.
  • Prøv at pensle bollerne med mælk før bagning for en blødere overflade.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk