Fremgangsmåde
- Opløs tørgær og sukker i lun mælk og lad det stå i 5 minutter.
- Bland hvedemel og salt i en stor skål. Tilsæt gærblandingen og æg, og ælt dejen godt sammen.
- Form dejen til en kugle, læg den i en skål og dæk med et viskestykke. Lad den hæve i 1 time.
- Skær det kolde smør i tynde skiver og læg dem på et stykke bagepapir. Dæk med et andet stykke papir og bank det fladt med en kagerulle til en ca. 1 cm tyk firkant.
- Rul dejen ud til en firkant, der er lidt større end smørret, og læg smørret på midten. Fold dejens kanter ind over smørret, så det er helt dækket.
- Rul dejen ud til en lang firkant og fold den i tre lag (som et brev). Gentag rulning og foldning to gange mere, og lad dejen hvile i køleskabet 30 minutter mellem hver foldning.
- Rul dejen ud til en stor firkant og skær den i trekanter. Rul hver trekant sammen fra den brede ende til spidsen og form dem som croissanter.
- Læg croissanterne i airfryer-kurven med lidt afstand og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm airfryeren til 190°C. Pensl croissanterne med sammenpisket æg.
- Bag croissanterne i airfryeren i 15-18 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Variationer
- Tilføj lidt revet ost eller chokolade i midten af croissanten før rulning.
- Prøv at drysse lidt sesam- eller birkesfrø på toppen før bagning.
Serveringsforslag
- Server croissanterne lune med smør og marmelade.
- Perfekte til morgenkaffen eller som en lækker snack.
Information
Croissanten er en klassiker i det franske morgenbord, elsket for sin sprøde skorpe og luftige indre. At bage dem i airfryer giver en hurtig og nem måde at nyde friskbagt bagværk på hjemme.
Oprindelse
Croissanten stammer fra Frankrig og er kendt for sin lagdelte, smøragtige dej.