Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, sukker, tørgær og salt i en stor skål.
- Tilsæt lunken mælk og smeltet smør, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
- Fold den hakkede chokolade ind i dejen.
- Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til boller.
- Læg bollerne i airfryerens kurv med lidt afstand imellem.
- Pensl bollerne med æg, hvis ønsket, for en gylden overflade.
- Bag bollerne i airfryeren ved 190 grader i 15-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad bollerne køle lidt af på en bagerist inden servering.
Variationer
- Skift mørk chokolade ud med hvid eller mælkechokolade efter smag.
- Tilsæt hakkede nødder eller tørret frugt sammen med chokoladen.
- Lav en version med kanel og rosiner i stedet for chokolade.
Serveringsforslag
- Server de luftige chokoladeboller lune med smør eller marmelade.
- Perfekt som en sød snack til eftermiddagste eller kaffe.
- Kan spises som morgenmad sammen med et glas mælk.
Information
Denne opskrift kombinerer den danske tradition for hjemmebagte boller med den søde glæde ved chokolade, tilpasset til moderne luftfrit bagning i en airfryer.
Oprindelse
Chokoladeboller er en populær variant af de klassiske boller, der findes i mange hjem og bagerier i Danmark.