Luftige Chokoladeboller

Tilberedning: 28 minutter · 190 °C · Nem

Luftige Chokoladeboller med Smeltet Chokolade

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 25 g Sukker
  • 5 g Tørgær
  • 1 tsk Salt
  • 150 ml Lunken mælk
  • 25 g Smør, smeltet
  • 100 g Mørk chokolade, grofthakket
  • Evt. æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, sukker, tørgær og salt i en stor skål.
  2. Tilsæt lunken mælk og smeltet smør, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
  3. Fold den hakkede chokolade ind i dejen.
  4. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
  5. Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Læg bollerne i airfryerens kurv med lidt afstand imellem.
  7. Pensl bollerne med æg, hvis ønsket, for en gylden overflade.
  8. Bag bollerne i airfryeren ved 190 grader i 15-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  9. Lad bollerne køle lidt af på en bagerist inden servering.

Tips

  • For ekstra bløde boller kan du tilsætte en teskefuld vaniljesukker til de tørre ingredienser.
  • Hvis du ønsker en mere intens chokoladesmag, kan du tilsætte lidt kakaopulver i dejen.
  • Undgå at åbne airfryeren under bagningen, da det kan påvirke hævningen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk