Luftige Chokoladeboller
Tilberedning: 28 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 25 g Sukker
- 5 g Tørgær
- 1 tsk Salt
- 150 ml Lunken mælk
- 25 g Smør, smeltet
- 100 g Mørk chokolade, grofthakket
- Evt. æg til pensling
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, sukker, tørgær og salt i en stor skål.
- Tilsæt lunken mælk og smeltet smør, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
- Fold den hakkede chokolade ind i dejen.
- Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til boller.
- Læg bollerne i airfryerens kurv med lidt afstand imellem.
- Pensl bollerne med æg, hvis ønsket, for en gylden overflade.
- Bag bollerne i airfryeren ved 190 grader i 15-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad bollerne køle lidt af på en bagerist inden servering.
Tips
- For ekstra bløde boller kan du tilsætte en teskefuld vaniljesukker til de tørre ingredienser.
- Hvis du ønsker en mere intens chokoladesmag, kan du tilsætte lidt kakaopulver i dejen.
- Undgå at åbne airfryeren under bagningen, da det kan påvirke hævningen.