Fremgangsmåde
- Varm mælken til ca. 37°C og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen.
- Smelt smørret og tilsæt det til dejen. Ælt dejen til den er glat og smidig, tilsæt eventuelt mere mel hvis dejen er for klistret.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller.
- Læg bollerne i airfryer-kurven med lidt afstand mellem, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
- Pensl bollerne med mælk for en flot, blank overflade.
- Bag bollerne i airfryeren ved 190°C i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Variationer
- Tilsæt rosiner eller tørret frugt for sødere boller.
- Erstat halvdelen af hvedemelet med fuldkornsmel for grovere boller.
- Tilføj revet ost og krydderurter for en salt version.
Serveringsforslag
- Server bollerne lune med smør og marmelade.
- Perfekte til morgenbordet med ost og pålæg.
- Kan bruges som burgerboller eller til suppe.
Information
Disse luftige boller er en moderne version, der udnytter airfryerens hurtige og jævne varme til at skabe en sprød skorpe og blødt indre uden ovn.
Oprindelse
Traditionelle danske boller er en klassiker i danske hjem og bagerier.