Luftige Boller

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftige boller med gylden skorpe

Ingredienser

  • 500 g Hvedemel
  • 25 g Smør
  • 3 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • Evt. mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Varm mælken til ca. 37°C og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen.
  3. Smelt smørret og tilsæt det til dejen. Ælt dejen til den er glat og smidig, tilsæt eventuelt mere mel hvis dejen er for klistret.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
  5. Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller.
  6. Læg bollerne i airfryer-kurven med lidt afstand mellem, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
  7. Pensl bollerne med mælk for en flot, blank overflade.
  8. Bag bollerne i airfryeren ved 190°C i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  9. Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt kardemomme for en klassisk smag.
  • Pensl med æg for en blankere og mere gylden skorpe.
  • Opbevar bollerne i en tætsluttende pose for at bevare friskheden.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk