Luftige Boller
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hvedemel
- 25 g Smør
- 3 dl Mælk
- 25 g Gær
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- Evt. mælk til pensling
Fremgangsmåde
- Varm mælken til ca. 37°C og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen.
- Smelt smørret og tilsæt det til dejen. Ælt dejen til den er glat og smidig, tilsæt eventuelt mere mel hvis dejen er for klistret.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Del dejen i 12 lige store stykker og form dem til boller.
- Læg bollerne i airfryer-kurven med lidt afstand mellem, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
- Pensl bollerne med mælk for en flot, blank overflade.
- Bag bollerne i airfryeren ved 190°C i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Tips
- Du kan tilsætte lidt kardemomme for en klassisk smag.
- Pensl med æg for en blankere og mere gylden skorpe.
- Opbevar bollerne i en tætsluttende pose for at bevare friskheden.