Fremgangsmåde
- Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
- Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og æg, og rør godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
- Imens laves glasuren ved at smelte smør, brun farin og sirup ved lav varme under omrøring, til det er en jævn karamel.
- Beklæd en airfryer-bakke eller lille bageform, der passer i airfryeren, med bagepapir eller smør den let.
- Tryk dejen ud i formen med let fugtige fingre, så den dækker hele bunden.
- Hæld den varme karamelglasur over dejen og fordel den jævnt.
- Bag brunsvigeren i airfryeren ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til overfladen er gylden og bobler.
- Lad kagen køle lidt af i formen inden servering.
Variationer
- Tilsæt lidt kanel eller kardemomme i dejen for ekstra smag.
- Erstat sirup med honning eller ahornsirup i glasuren.
- Drys hakkede nødder eller kokosflager på glasuren inden bagning.
Serveringsforslag
- Server lun med en kop kaffe eller te.
- Perfekt som eftermiddagskage eller til brunch.
- Kan nydes med smør eller en klat flødeskum.
Information
Brunsviger er en klassisk dansk kage, især kendt fra Fyn, som kombinerer en blød og luftig gærdej med en rig og sød karamelagtig glasur. Traditionelt bages den i ovn, men denne version er tilpasset til airfryer, så den kan laves hurtigt og nemt med sprød kant og blød midte.
Oprindelse
Brunsviger stammer fra Fyn i Danmark og er en populær kage med sød karamelglasur.