Luftig Brunsviger med Karamelliseret Glasur

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Luftig Brunsviger med Karamelliseret Glasur

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 25 g Gær (frisk)
  • 3 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 150 ml Lunken mælk
  • 50 g Smør (smeltet)
  • 1 stk Æg
  • 100 g Brunt farin
  • 75 g Smør
  • 2 spsk Sirup
  • Evt. vaniljesukker til glasur

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
  2. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og æg, og rør godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  5. Imens laves glasuren ved at smelte smør, brun farin og sirup ved lav varme under omrøring, til det er en jævn karamel.
  6. Beklæd en airfryer-bakke eller lille bageform, der passer i airfryeren, med bagepapir eller smør den let.
  7. Tryk dejen ud i formen med let fugtige fingre, så den dækker hele bunden.
  8. Hæld den varme karamelglasur over dejen og fordel den jævnt.
  9. Bag brunsvigeren i airfryeren ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til overfladen er gylden og bobler.
  10. Lad kagen køle lidt af i formen inden servering.

Tips

  • Brug en airfryer-bakke med lav kant for at få den rette tykkelse og bagetid.
  • Hvis glasuren bobler for voldsomt, kan du sænke temperaturen en smule.
  • Prik let i dejen med fingrene før glasur for at undgå store luftlommer.
  • Server lun med en klat smør eller creme fraiche.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk