Luftig Brunsviger med Karamelliseret Glasur
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 25 g Gær (frisk)
- 3 spsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 150 ml Lunken mælk
- 50 g Smør (smeltet)
- 1 stk Æg
- 100 g Brunt farin
- 75 g Smør
- 2 spsk Sirup
- Evt. vaniljesukker til glasur
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
- Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og æg, og rør godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
- Imens laves glasuren ved at smelte smør, brun farin og sirup ved lav varme under omrøring, til det er en jævn karamel.
- Beklæd en airfryer-bakke eller lille bageform, der passer i airfryeren, med bagepapir eller smør den let.
- Tryk dejen ud i formen med let fugtige fingre, så den dækker hele bunden.
- Hæld den varme karamelglasur over dejen og fordel den jævnt.
- Bag brunsvigeren i airfryeren ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til overfladen er gylden og bobler.
- Lad kagen køle lidt af i formen inden servering.
Tips
- Brug en airfryer-bakke med lav kant for at få den rette tykkelse og bagetid.
- Hvis glasuren bobler for voldsomt, kan du sænke temperaturen en smule.
- Prik let i dejen med fingrene før glasur for at undgå store luftlommer.
- Server lun med en klat smør eller creme fraiche.