Cremet kalvefrikassé klar til servering

Lækker Cremet Kalvefrikasé

En klassisk og cremet kalvefrikassé, tilberedt nemt og hurtigt i airfryeren.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 3 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Skær løg og gulerødder i tern, og champignon i skiver.
  3. Smelt smørret i en lufttæt skål eller gryde, der kan bruges i airfryeren, tilsæt kalvekød og svits i 8-10 minutter ved 190°C, til kødet får en let brunet overflade.
  4. Tilsæt løg, gulerødder og champignon til kødet, og fortsæt med at stege i yderligere 5 minutter i airfryeren.
  5. Drys melet over kød og grøntsager og rør godt rundt. Tilsæt mælk og fløde gradvist under omrøring, så det bliver en cremet sauce.
  6. Smuldr bouillonterningen i blandingen, og sæt skålen tilbage i airfryeren i 10-15 minutter, indtil saucen tykner og grøntsagerne er møre.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  8. Drys friskhakket persille over og server straks.

Variationer

  • Erstat kalvekød med kylling eller svinekød for en anden smagsvariant.
  • Tilsæt kartofler skåret i tern i trin 2 for en mere fyldig ret.

Serveringsforslag

  • Server med kogte kartofler eller friskbagt brød.
  • Et let grønt salatblad eller dampede grønne bønner passer godt til.

Information

Kalvefrikassé er en tidløs ret, der kombinerer mørt kalvekød med en silkeblød sauce, og ved at tilberede den i airfryeren får man en hurtigere og nemmere version uden at gå på kompromis med smagen.

Oprindelse

Kalvefrikassé er en klassisk fransk-inspireret ret, som er populær i Danmark for sin milde og cremede smag.