Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Skær løg og gulerødder i tern, og champignon i skiver.
- Smelt smørret i en lufttæt skål eller gryde, der kan bruges i airfryeren, tilsæt kalvekød og svits i 8-10 minutter ved 190°C, til kødet får en let brunet overflade.
- Tilsæt løg, gulerødder og champignon til kødet, og fortsæt med at stege i yderligere 5 minutter i airfryeren.
- Drys melet over kød og grøntsager og rør godt rundt. Tilsæt mælk og fløde gradvist under omrøring, så det bliver en cremet sauce.
- Smuldr bouillonterningen i blandingen, og sæt skålen tilbage i airfryeren i 10-15 minutter, indtil saucen tykner og grøntsagerne er møre.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Drys friskhakket persille over og server straks.
Variationer
- Erstat kalvekød med kylling eller svinekød for en anden smagsvariant.
- Tilsæt kartofler skåret i tern i trin 2 for en mere fyldig ret.
Serveringsforslag
- Server med kogte kartofler eller friskbagt brød.
- Et let grønt salatblad eller dampede grønne bønner passer godt til.
Information
Kalvefrikassé er en tidløs ret, der kombinerer mørt kalvekød med en silkeblød sauce, og ved at tilberede den i airfryeren får man en hurtigere og nemmere version uden at gå på kompromis med smagen.
Oprindelse
Kalvefrikassé er en klassisk fransk-inspireret ret, som er populær i Danmark for sin milde og cremede smag.