Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint og svits dem let på en pande, indtil de er bløde.
- Kom kikærter, havregryn, de svitsede løg og hvidløg, sojasauce, røget paprika, spidskommen, chili flakes, persille, salt og peber i en foodprocessor.
- Blend det hele sammen, indtil det bliver en sammenhængende fars, men stadig med lidt tekstur.
- Form farsen til små frikadeller med hænderne.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Pensl frikadellerne let med olie og læg dem i airfryer-kurven i ét lag.
- Airfry frikadellerne i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og sprøde udenpå.
- Server straks med dit foretrukne tilbehør.
Variationer
- Prøv at tilsætte finthakkede soltørrede tomater eller kapers for en ekstra smagsdimension.
- Du kan erstatte kikærter med sorte bønner eller linser efter smag.
- Brug forskellige krydderier som karry eller garam masala for en anderledes smag.
Serveringsforslag
- Server med en frisk salat og en vegansk tzatziki eller hummus.
- De er også lækre i en sandwich med sprød salat og vegansk mayo.
- Kan serveres med kartoffelmos og dampede grøntsager for et klassisk måltid.
Information
Med stigende interesse for plantebaserede kostvaner er denne opskrift udviklet til at levere en krydret og tilfredsstillende frikadelleoplevelse, som også kan tilberedes nemt og hurtigt i en airfryer.
Oprindelse
Veganske frikadeller er en plantebaseret variation af den traditionelle danske frikadelle, tilpasset for at tilbyde et velsmagende og bæredygtigt alternativ.