Krydret Veganske Frikadeller

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Krydret veganske frikadeller på hvid tallerken

Ingredienser

  • 200 g Kikærter (kogte eller fra dåse)
  • 100 g Havregryn
  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk Sojasauce
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Spidskommen
  • 0,5 tsk Chili flakes
  • Salt og peber, efter smag
  • 1 spsk Olie til pensling
  • 2 spsk Hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint og svits dem let på en pande, indtil de er bløde.
  2. Kom kikærter, havregryn, de svitsede løg og hvidløg, sojasauce, røget paprika, spidskommen, chili flakes, persille, salt og peber i en foodprocessor.
  3. Blend det hele sammen, indtil det bliver en sammenhængende fars, men stadig med lidt tekstur.
  4. Form farsen til små frikadeller med hænderne.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Pensl frikadellerne let med olie og læg dem i airfryer-kurven i ét lag.
  7. Airfry frikadellerne i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og sprøde udenpå.
  8. Server straks med dit foretrukne tilbehør.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet gulerod eller fintrevet squash for ekstra saftighed.
  • Hvis farsen er for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn; hvis den er for tør, tilsæt lidt vand eller plantebaseret mælk.
  • Pas på med mængden af chili, hvis du ikke er til stærk mad.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk