Fremgangsmåde
- Bland olivenolie, oregano, timian, hvidløgspulver, spidskommen, paprikapulver, salt og peber i en stor skål.
- Vend kyllingeternene i marinaden, dæk til og lad det marinere i mindst 20 minutter, gerne længere.
- Træk kyllingeternene på de udblødte træspyd, fordel jævnt.
- Forvarm airfryeren til 190 °C.
- Læg souvlaki-spyddene i airfryerkurven i ét lag uden at overlappe.
- Tilbered i 20-25 minutter, vend spyddene halvvejs for jævn stegning, til kyllingen er gennemstegt og let gylden.
- Server straks med citronbåde og drys frisk persille over.
Variationer
- Prøv at tilføje lidt chili eller cayennepeber til marinaden for ekstra varme.
- Skift kylling ud med tofu for en vegetarisk version.
- Brug forskellige krydderurter som rosmarin eller basilikum for en anderledes smagsprofil.
Serveringsforslag
- Server med græsk salat og tzatziki.
- Lun frisk pita eller fladbrød ved siden af.
- En skive citron til at presse over de varme spyd.
- Drys med ekstra friskhakket persille eller mynte.
Information
Denne souvlaki-opskrift er tilpasset airfryeren, så du nemt kan nyde en autentisk græsk smagsoplevelse hjemme, uden behov for grill eller ovn.
Oprindelse
Souvlaki er en klassisk græsk ret med rødder i Middelhavsområdet, hvor marinering og grillning af små kødspyd er populært.