Krydret Saftige Souvlaki-spyd på Airfryer

Krydret Saftige Souvlaki-spyd

Møre og saftige souvlaki-spyd med autentiske mellemøstlige krydderier, tilberedt nemt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Bland olivenolie, oregano, timian, hvidløgspulver, spidskommen, paprikapulver, salt og peber i en stor skål.
  2. Vend kyllingeternene i marinaden, dæk til og lad det marinere i mindst 20 minutter, gerne længere.
  3. Træk kyllingeternene på de udblødte træspyd, fordel jævnt.
  4. Forvarm airfryeren til 190 °C.
  5. Læg souvlaki-spyddene i airfryerkurven i ét lag uden at overlappe.
  6. Tilbered i 20-25 minutter, vend spyddene halvvejs for jævn stegning, til kyllingen er gennemstegt og let gylden.
  7. Server straks med citronbåde og drys frisk persille over.

Variationer

  • Prøv at tilføje lidt chili eller cayennepeber til marinaden for ekstra varme.
  • Skift kylling ud med tofu for en vegetarisk version.
  • Brug forskellige krydderurter som rosmarin eller basilikum for en anderledes smagsprofil.

Serveringsforslag

  • Server med græsk salat og tzatziki.
  • Lun frisk pita eller fladbrød ved siden af.
  • En skive citron til at presse over de varme spyd.
  • Drys med ekstra friskhakket persille eller mynte.

Information

Denne souvlaki-opskrift er tilpasset airfryeren, så du nemt kan nyde en autentisk græsk smagsoplevelse hjemme, uden behov for grill eller ovn.

Oprindelse

Souvlaki er en klassisk græsk ret med rødder i Middelhavsområdet, hvor marinering og grillning af små kødspyd er populært.