Krydret Moussaka med Cremet Bechamelsauce

Krydret Moussaka med Cremet Bechamelsauce

En lækker og krydret moussaka med lag af aubergine, kartofler og saftig kødsauce, toppet med cremet bechamelsauce – tilberedt nemt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginer og kartofler i ca. 1 cm tykke skiver. Pensl dem med olivenolie og krydr med salt og peber.
  2. Forvarm airfryeren til 190°C. Læg aubergineskiverne i airfryeren i et enkelt lag og steg i 10 minutter, vend halvvejs, til de er møre og let gyldne. Gentag med kartoffelskiverne.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Varm 1 spsk olivenolie i en pande og svits løg og hvidløg til de er bløde.
  4. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt. Kom tomatpuré, hakkede tomater, kanel og oregano i. Lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  5. Lav bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde, pisk melet i og lad det stege et minut. Tilsæt mælken lidt ad gangen under piskning, indtil saucen tykner. Rør halvdelen af osten i og smag til med salt og peber.
  6. I et ovnfast fad, der passer i din airfryer, læg et lag kartofler, derefter et lag aubergine, og derefter kødsauce. Gentag lagene og slut af med bechamelsauce på toppen. Drys resten af osten over.
  7. Sæt fadet i airfryeren og steg ved 190°C i ca. 20-25 minutter, indtil toppen er gylden og boblende.
  8. Lad moussakaen hvile i 5 minutter før servering.

Variationer

  • Vegetarisk version med linser i stedet for kød.
  • Tilsæt hakkede champignoner i kødsaucen for ekstra fyldighed.

Serveringsforslag

  • Server med en frisk grøn salat og lidt græsk yoghurt.
  • Et stykke crusty brød passer godt til at suge den cremede sauce op.

Information

Moussaka stammer fra det mellemøstlige køkken og blev populariseret i Grækenland i starten af det 20. århundrede. Den består af lag af aubergine, kød og cremet sauce og er en klassiker i det græske køkken.

Oprindelse

Moussaka er en traditionel græsk ret med rødder i det østlige Middelhavsområde.