Krydret Grøntsagsgryde med Sprøde Kanter

Krydret Grøntsagsgryde med Sprøde Kanter

En nem og smagfuld grøntsagsgryde med krydderier og sprøde kanter, tilberedt i airfryer.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 2 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Skær gulerødder, rødløg og peberfrugt i mundrette stykker. Del broccoli og blomkål i små buketter.
  2. I en stor skål blandes grøntsagerne med olivenolie, røget paprika, spidskommen, chilipulver, tørret timian, salt og peber.
  3. Tilsæt tomatpuré og grøntsagsbouillon, og vend det hele godt sammen, så grøntsagerne er jævnt dækket.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C.
  5. Kom grøntsagsblandingen i airfryerkurven i et jævnt lag.
  6. Tilbered i airfryeren i 25 minutter, ryst kurven eller vend grøntsagerne efter halvdelen af tiden, så de får en sprød og let karamelliseret overflade.
  7. Server straks, gerne med et drys frisk persille eller basilikum.

Variationer

  • Prøv at tilsætte lidt kokosmælk og karrypulver for en cremet, eksotisk version.
  • Skift krydderierne ud med italienske urter og lidt revet parmesan for en middelhavsvariant.
  • Tilføj små kartofler skåret i tern for en mere fyldig grøntsagsgryde.

Serveringsforslag

  • Server med friskbagt brød eller quinoa.
  • Top med en klat græsk yoghurt eller vegansk alternativ for ekstra cremethed.
  • Server som tilbehør til grillet kød eller fisk.

Information

Denne grøntsagsgryde er en hurtig og sund ret, der gør brug af airfryerens evne til at give grøntsager sprødhed samtidig med, at de bevarer saft og smag. Kombinationen af krydderier giver et varmt og indbydende twist, perfekt til travle hverdage.

Oprindelse

En moderne grøntsagsgryde inspireret af middelhavs- og mellemøstlige krydderier, tilpasset til airfryerens hurtige og sprøde tilberedning.