Krydret Biryani Kugler i Airfryer

Krydret Biryani Kugler

Små, krydrede og sprøde biryani kugler med fyld af aromatisk ris og kød, perfekte som snack eller forret.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 4 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Bland hakket kylling, finthakket løg, hvidløg, revet ingefær, garam masala, gurkemeje, spidskommen, chiliflager, salt, peber og frisk koriander i en skål.
  2. Tilsæt det kogte basmatiris, æg og revet ost til krydderiblandingen og rør godt sammen, så farsen kan formes.
  3. Form farsen til små kugler, cirka på størrelse med en valnød.
  4. Rul kuglerne i brødkrummer, så de er godt dækkede.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Pensl kuglerne let med olie og læg dem i airfryerkurven med lidt afstand.
  7. Tilbered kuglerne i airfryeren i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend kuglerne efter halvdelen af tiden for jævn stegning.
  8. Server biryani kuglerne varme med en frisk yoghurtdip eller chutney.

Variationer

  • Vegetarisk version: Udskift kødet med moset kikærter eller revet grøntsager som gulerod og squash.
  • Lav en mildere version ved at skære ned på chiliflager.
  • Tilføj lidt frisk chili i farsen for ekstra varme.

Serveringsforslag

  • Perfekt som appetizer til en middag med indisk tema.
  • Server med mango chutney og frisk lime.
  • Kan også bruges som fyld i pitabrød med salat og dressing.

Information

Disse biryani kugler er en kreativ fortolkning af den klassiske biryani, lavet som små snacks, der bevarer den originale smag men med en sprød overflade og nem tilberedning i airfryer.

Oprindelse

Biryani stammer fra det indiske subkontinent, kendt for sin aromatiske krydderi- og risret.