Cremet Gnocchi i Flødesovs i Airfryer

Cremet Gnocchi i Flødesovs

Lækker og cremet gnocchi tilberedt nemt i airfryeren med en rig flødesovs.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 2 personer 🔥 190 °C

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Smelt smørret i en lille pande og sautér løg og hvidløg til de er bløde og gyldne.
  4. Tilsæt piskefløde og lad det simre i et par minutter, til sovsen tykner.
  5. Rør revet parmesanost og frisk timian i sovsen. Smag til med salt og peber.
  6. Kom gnocchien i airfryerkurven i et jævnt lag.
  7. Tilbered gnocchien i airfryeren i 12-15 minutter, ryst kurven et par gange undervejs, indtil de er gyldne og let sprøde.
  8. Vend gnocchien i flødesovsen og server straks.

Variationer

  • Erstat piskefløden med kokosmælk for en laktosefri version.
  • Tilsæt hakket bacon eller skinke for ekstra umami og protein.
  • Brug krydderurter som basilikum eller oregano i stedet for timian.

Serveringsforslag

  • Server med en frisk grøn salat og et drys friskrevet parmesan.
  • Et drys chiliflager giver et fint modspil til den cremede sovs.
  • Et stykke sprødt brød eller hvidløgsbrød passer godt til at dyppe i sovsen.

Information

Gnocchi er en klassisk italiensk kartoffelpasta, og her er retten gjort ekstra nem og hurtig ved hjælp af airfryeren, som giver gnocchien en sprød og lækker overflade samtidig med den cremede flødesovs.

Oprindelse

Italiensk-inspireret ret med en nordisk twist i tilberedningen.