Fremgangsmåde
- Skær kyllingebryst i mundrette tern og læg dem i en skål.
- Riv citronskal fint og pres saften. Bland citron, honning og olivenolie og hæld marinaden over kyllingen. Lad det trække i mindst 15 minutter.
- Skræl og skær gulerødder, pastinak og rødbede i grove stave. Vend dem med olivenolie, timian, salt og peber.
- Træd kyllingetern på træspydene og forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg rodfrugterne i airfryer-kurven og bag dem i 15 minutter.
- Efter 15 minutter tilsættes kyllingespyd til kurven sammen med rodfrugterne, og alt airfryes yderligere 10 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og rodfrugterne møre.
- Tag spyd og rodfrugter ud, og lad kyllingen hvile et par minutter inden servering.
Variationer
- Erstat timian med rosmarin eller oregano for en anden krydret profil.
- Tilføj lidt chili i marinaden for et let spicy touch.
Serveringsforslag
- Server med en frisk grøn salat og en let yoghurtdressing med agurk og mynte.
- En kold hvidvin passer godt til citrusnoterne i kyllingen.
Information
Denne opskrift er inspireret af nordafrikanske smagskombinationer, der kombinerer friske citrusnoter med sødmen fra honning og jorden fra rodfrugter. Ved at tilberede retten i en airfryer opnås en sprød og saftig tekstur, der hylder både tradition og moderne køkkenteknologi. Retten er skabt til at bringe varme og glæde til bordet ved særlige lejligheder.
Oprindelse
Kyllingespyd med citronglasur og bagte rodfrugter har rødder i den nordafrikanske madtradition, hvor brugen af citrusfrugter og krydderurter er udbredt for at fremhæve smagen af kød og grøntsager. Skewers (spyd) er en klassisk serveringsmetode i regionen, ofte kombineret med bagte eller grillede grøntsager, hvilket giver en balanceret og aromatisk ret.