Sprødt Ostebrød med Urter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprødt ostebrød med friske urter

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk tørgær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 ml lunken vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
  • friske krydderurter (fx timian eller oregano)
  • smør til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, tørgær, salt og sukker i en stor skål.
  2. Tilsæt lunken vand og olivenolie, og rør dejen sammen til en blød og smidig dej.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  4. Ælt dejen let på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 1 cm tykkelse.
  5. Fordel revet ost og hakkede friske krydderurter jævnt over dejen.
  6. Fold dejen sammen som et omslag, og pres kanterne sammen.
  7. Form dejen til et rundt eller aflangt brød, og lad det efterhæve i 10 minutter.
  8. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  9. Pensl brødets overflade med smør for ekstra sprødhed.
  10. Bag ostebrødet i airfryeren i 20-25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  11. Lad brødet afkøle lidt inden servering.

Tips

  • Du kan tilsætte finthakket hvidløg eller chili til dejen for ekstra smag.
  • Prøv også med forskellige oste som parmesan eller gouda for variation.
  • Server ostebrødet lunt med smør eller som tilbehør til suppe og salater.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk