Sprødstegte Vegetariske Grovnuggets med Cremet Avocadodip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprødstegte vegetariske grovnuggets med cremet avocadodip

Ingredienser

  • 300 g søde kartofler
  • 150 g gulerødder
  • 100 g kogt quinoa
  • 100 g havregryn
  • 1 stk løg
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk chiliflager
  • salt og peber, stk
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stk æg
  • 100 g panko eller groft rasp
  • 1 stk moden avocado
  • 1 spsk græsk yoghurt
  • 1 tsk friskpresset citron
  • frisk koriander eller persille, stk
  • salt og peber til dip, stk

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv søde kartofler og gulerødder fint. Hak løg og hvidløg meget fint.
  2. Bland de revne grøntsager med kogt quinoa, havregryn, løg, hvidløg, røget paprika, spidskommen, chiliflager, salt, peber, olivenolie og bagepulver i en stor skål.
  3. Pisk ægget let og rør det i grøntsagsblandingen. Lad farsen hvile 5 minutter, så den sætter sig.
  4. Form farsen til små nuggets (ca. 4x4 cm) og vend dem i panko eller groft rasp, så de bliver godt dækket.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C. Læg nuggets i kurven i ét lag uden at de rører hinanden.
  6. Airfry nuggets i 20-25 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Imens laves dippen: Mos avocadoen sammen med græsk yoghurt, citronsaft, hakket koriander eller persille, salt og peber til en cremet dip.
  8. Server de varme, sprøde nuggets med den friske avocadodip.

Tips

  • Du kan tilsætte finthakket spinat eller persille i farsen for ekstra friskhed.
  • Hvis farsen virker for våd, kan du tilsætte lidt ekstra havregryn eller rasp.
  • Panko giver ekstra sprødhed, men almindeligt rasp kan også bruges.
  • Prøv at krydre dippen med lidt cayennepeber eller frisk chili, hvis du ønsker mere varme.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk